top of page
  • Telegrafen

Reisevaksiner må tas i god tid.

På grunn av stort arbeidspress på ordinære fastlegeoppgaver kan vi ikke love at vi rekker å utføre nødvendig kartlegging av vaksinebehov og ferdigstille resepter til reisevaksiner hvis du henvender mindre enn tre måneder før avreise.


For å få best mulig virkning av vaksinene bør du starte med vaksinasjon i god tid før avreise.

Behov for vaksiner og malariabeskyttelse avhenger blant annet av reisemål, type og varighet av reisen. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes. 

For de fleste vaksinene tar det minst 1-2 uker før beskyttelsen inntrer, og noen må gis to eller flere ganger for å få full virkning. For å få optimal effekt av vaksinasjon bør man derfor i mange tilfeller starte i god tid før avreise.

Når du bestiller reisevaksiner trenger vi å vite:

Hvilke(t) land du skal til og hvilken del av landet.

Reiser du til byer og turiststeder med god hotellstandard eller skal du til områder med dårlige hygieniske forhold, og/eller ha nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen.

Vaksinering må starte senest kl. 15 hos oss på grunn av krav til observasjon etter vaksinen. Ring gjerne på forhånd hvis dere kommer flere samtidig fra en familie/gruppe. 


Vi har internasjonalt gulfebersertifikat.

コメント


bottom of page